Svim poštovaocima i ljubiteljima Bloga jednog Hercegovca u Beogradu, od srca želim srećnu Novu godinu i predstojeće praznike… Da je u zdravlju i veselju dočekate, orni za neke nove lične planove i pobede!

Godina koju ispraćamo nije nimalo laka bila, a za onu koju dočekujemo nema nekih vele naznaka da će biti bolja… Ali mi možemo, moramo i trebamo biti bolji! Moramo pronaći u sebi dodatnu snagu i dobrotu da budemo bolji ljudi, veći prijatelji i tolerantniji i više praštajući „neprijatelji“… Moramo pronaći sebe u nečemu što nas ispunjava i gledati na stvari sa vedrije, optimističnije strane. U skromnosti i strpljenju je spas. Dajmo im više prostora u novoj godini…

Budi optimista

Birajmo i menjajmo društvo, družimo se sa onima koji nam „leže“ i kojima je osmeh na njihovom licu česta pojava. Preneće ga na vas jer je osmeh zarazan i regenerativno utiče na sve naše boljke i probleme.

Ne zaboravimo na sport i rekreaciju jer je ona idealan odušak da istera neke stvari iz nas kojima tu nije mesto i oslobodi to mesto onim lepšim, pozitivnijim… Uvrstimo ga u red prioriteta i u one stalne obaveze kako bi bili zdraviji i veseliji.

Držimo se i negujmo porodicu i njene članove. Od njih bližih nemamo. Oni su pored naših bliskih prijatelja sve i svja! Ne dajte svog prostora ni vremena ljudima od kojih osećate onaj nemir i nelagodu u vašim stomacima. Terajte namrgođene ljude od vas. Osmeh ide na osmeh, tražite ga na ulici ako treba…

Ostavimo državu i njene probleme onima koji je vode, ne trošimo vreme i snagu na kritiku, ne trošimo nadu na neka vele očekivanja od nje. Zavrnimo sami rukave i radimo još više i još bolje. Dan traje 24h. Da ono što imamo zavisi od nas samih, a ne od njih.

Dragi prijatelji, imali ispred sebe tu odrednicu „FB“ ili ne, želim vam zaista sve najbolje! Kroz moje tekstove i vaše komentare i povratne informacije, nadam se da ćemo se još lepše i prisnije družiti tokom naredne godine… Da zajedno pravimo od nas bolje i kvalitenije ljude, a od ovog mesta, neko lepše mesto za naše i živote naših najbližih!

Čuvajte se! Srećna vam Nova 2015. godina!

Vukoje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *