Блог пишем искључиво из хобија. Никакву материјалну корист немам, нити је очекујем. У контексту тога, нема себичног чувања, забрањивања, ни наплаћивања текстова. Они су на око и корист доступни свугде и свима па се могу преузимати и електронски објављивати, али само уз два услова:

1. Да се текстови објављују у њиховом изворном и непромењеном облику

2. Да се уз објављене текстове наведе тачан извор у форми линка:

Извор: Блог једног Херцеговца у Београду

Моја необавезна жеља је да претходно будем само информисан да ће тај и тај портал, сајт или медиј преносити неке моје текстове. Чисто да сам упућен и да не будем „као с марса пао“, попут оне ситуације када ми је колегиница с посла рекла да је „слушала“ мој текст о Новаку Ђоковићу. Исправио сам је, рекавши да га сигурно није слушала, него читала. Уз,  поносан осмех, исправила је и она мене: „Не, баш сам га слушала на радију!“ И то, испоставило се, на једном од наслушанијих и најпознатијих београдских радио сервиса…

На моју неусхићену радост, заиста се од самог почетка писања блога појавило интересовање за преношење текстова које пишем и објављујем. Не само од стране појединаца „погођених“ објављеним текстовима већ и многих медијских интернет портала и удружења који су сматрали да моји текстови могу бити интересантни и од користи њиховој публици… О дељењу и даљем преношењу текстова од стране читалаца похвално ћу рећи да је то већ стандардна работа која се мери, не више стотинама, већ хиљадама.

Што се тиче коментара на самом блогу као и на Фејсбук страници блога, где су по навици или пракси читалаца углавном и остављани, биће дозвољени без обзира да ли се и у којој мери слажу и подударају са ставовима изнетим у текстовима. Слобода и „демократија“ свакојаких мисли, ставова и закључака чини овај блог богатијим и вреднијим. А, врло лако ће се разумети и претпоставити нека нечасна или, на било којој основи, вређајућа намера у коментарима и такви коменетари неће бити „дуга даха“.

С обзиром да је блог непрофитног карактера, све слике на њему су „позајмљене“ са интернета и нису власништво блога. Тамо где то буде могуће, биће наведен извор или власништво преузете фотографије. Ниједна фотографија нема намеру да некога вређа или понижава, она само у датом моменту ствара сликовиту везу и представу са обрађеном темом.

И ето, то је то. Не знам ни сам какав сам то ја „веле“ аутор па да бих причао о својим правима. Али хајде, бар да овај блог, рођен у знаку „хобија“, личи и има скоро све техничке елементе попут неких других, професионалних и много озбиљнијих блогова…