Као увод овом oтужном тексту искористићу један параф са наше драге и драгоцјене Трифкове „Слободне Херцеговине„:

„Крај је школске године и невјероватне вијести долазе из Херцеговине. Сви се питају и нико не зна одговор по чијем је налогу Министарство просвјете РС одлучило да укине два разреда гимназије у Билећи и уведе одјељење текстилаца.“

Увијек кад се запитам и заплашим да ли ми је то понестало тема на блогу, неки и нечији идитлоук се нађе и разувјери ме од тог страха и такве помисли… А овај не да ме нашао него ме је и опасно погодио тако да ово писање представља класичну терапију против моје изненадне аритмије и отежаног дисања. Уједно и против нечије глупости и, како рекох, идиотлука!

Не знам да ли је у питању само један и „чији“ идиот или се у Министарству просвјете наше лијепе, дичне и поносите Републике Српске на функцијама нашло више сличних безумника, али знам да билећке гимназије нестати неће! Ево, живи били па видјели! Нашла се господа из удобних, кожних бањалучких фотеља да прописују и ограничавају годишњу количину памети и амбиција оне кршне, паметне и мудре дјеце из билећког камењара… Сиктер, ефендијо бањалучки! То ни Турци у своје доба радили нису!

Ако неко и помисли да имам нешто против Бањалуке и Бањалучана, разувјерићу га једним од мојих дражих текстова „БАЊА за душу, ЛУКА за тијело!“ Ја сам само против свих оних кретена и дегенерика, гдје год да се налазили, а којима је јефтина политика омогућила да се питају за своје идиотлуке које обичан народ скупо коштају…

Не волим да, гоњен само срцем, пишем без провјерених сазнања, дубоких и дуготрајних убјеђења. Још мање да јавно оптужујем и критикујем, али за став по овом питању ми не треба ништа од тога. Чак ни срце. Довољан је тренутак замисли и прст уперен у чело. Као што је нечија глупост уперена у ту малу, ионако свим и свачим уздрману Билећу. Куках ја у свом претпосљедњем тексту да јој недостају управо таква бравурозна „дјеца“ коју, сада, тих неколико просвјетних кретена хоће унапријед да осакати и сведе их на нешто што не желе и не треба да буду. Или чак можда на успјешне, али ипак туђе гимназијалце, ко ће га знати, кад се овако нелогичне и ненормалне ствари дешавају – ја случајностима не вјерујем!

Не знам шта се крије иза тога и ко нашу златну, лијепу и паметну дијецу, наше вуковце и бројне одликаше жељне највеће и најјаче одскочне даске у њиховом животу тјера од своје будућности, од свога града и својих родитеља. Шта ли, да није можда неко у Бања Луци закључио да је Билећа пренатрпана дјецом па да то треба мало истријебити, што памећу, што ногом. Да није засметала и горе наша Херцеговина, њена мудрост и њен успјех? Племе ти твоје јебем, ко си да си! Радо бих ти сада гркљан измасирао и оставио те тако релаксираног да ипак дочекаш да видиш ко ће и шта ће од те дјеце коју сада „сакатиш“ постићи и  достићи… И то не преко тебе један политички гаде и скоте, него преко свог знања, зноја и успјеха. Преко једине наде коју имају у свом граду. Преко одскочне даске која је и многе од нас винула у неке своје даљине и висине које ти никада без странке и јефтине политике достигао не би. Не призивај крв и не играј се с нама Билећанима и Херцеговцима!

А ти Билећо и ми сви са тобом, ако сада и по овом питању паднеш, за мене ћеш пасти за свагда. Ту директорицу што ћути и што јој се „нико не јавља у БЛ“ испрати у ванредну и моралну пензију! Па крени од својих људи по Бања Луци које си изабрала да те горе представљају и леђа ти чувају. Оних који су можда и јутрос уз сладак локум пили кафу са дотичним идиотима… Открсти им руке, па настави редом са открштавањем сваком живом Билећанину на овом свијету! Моје су „открштене“ и спремне на све, али не саме и осамљене него уједињене, сложне и никад јаче… Неко је ударио на тебе да те рањену докрајчи! Неко је ударио на моју и нашу историју, али то уопште није битно колико је битно да тај исти има намјеру да уништи твоју и нечију будућност!

Related Posts

One thought on “Сиктер, ефендијо бањалучки! Јадни, а не просвјетни!

  1. мила каже:

    Стварно је пријеко потребно одвајање Српске Херцеговине или неки облик аутономије да имамо.Наши болесници који оду у бањалучке болнице на лијечење редом имају негативна искуства,дочекују их режањем,као да су им те болнице ћаћевина.Јуче у програму АТВ-а јављају се из приједора,прњавора итд да комернтаришу Томпсонов концерт у Мостару-и сви у фазону:нека пјева,коме смета?…брига њих за херцеговачке жртве и јаме ,брига њих што исти пјева хвалоспјеве о усташама,брига њих што у Мостару живе Срби који су шутнути од стране власти-без хвала за одбрану и стварање Републике Српске…брига њих,ми смо за њих шака јада…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *